Sterrenbeeld RAM:
De Ram is avontuurlijk, ambitieus, impulsief, positief, energiek, enthousiast, groothartig, spontaan, doortastend, avontuurlijk, onbesuisd, roekeloos… en barst vaak van de energie. De Ram is zowel in gedachten als daden een pionier; hij staat open voor nieuwe ideeën en houdt van vrijheid. Ze staan open voor uitdagingen en zullen zich niet snel van hun doel laten afleiden – behalve door hun eigen ongeduld, dat zo nu en dan de kop op zal steken als ze niet snel genoeg resultaat zien.

Rammen zijn moedige leiders die zich oprecht bekommeren om degenen over wie ze de leiding hebben. Omdat ze zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, zullen ze niet snel hun ondergeschikten misbruiken om hun eigen doelen te bereiken. Het zijn geen goede volgers omdat ze nogal graag zelf de touwtjes in handen hebben.

Ze zijn druk met zichzelf bezig, zowel positief als negatief. Ze zijn onafhankelijk maar ook egocentrisch (soms) en besteden veel aandacht aan hun persoonlijke ontwikkeling en lichamelijk welzijn. Ram, jouw taak als het eerste teken van de dierenriem is om dingen van de grond te krijgen en de weg te leiden. De Zon in deze positie van de dierenriem zorgt ervoor dat je wilskracht zich goed kan uiten. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een leiderschapsrol op je te nemen, of door anderen te dwingen op een nieuwe manier naar zichzelf te kijken.

Wil je meer weten over je karakter laat dan een professionele uitwerking maken door een Gediplomeerd Astroloog.